Programul „Prima Casă”, extins pentru angajații din sectorul privat

La Programul ,,Prima Casă” pot aplica acum și angajații din sectorul privat. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul privind modul de acordare din bugetul de stat a compensațiilor pentru salariații din sectorul privat, doritori să participe la program.

Foto: gov.md

Formula de calcul a compensațiilor reiese din costul maxim al unei locuințe de 600 de mii de lei. Statul va compensa treptat până la 50 la sută din suma de bază a creditului ipotecar, care nu include dobânzile aferente, comisionul de garantare și alte plăți bancare. Compensația se acordă lunar, de la aprobarea cererii pentru finanțare până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar.

În cazul în care beneficiarul din sectorul privat este și părinte care are copii, statul va compensa până la 100% din suma de bază a creditului ipotecar.

Mijloacele financiare în acest scop vor fi stabilite anual în bugetul de stat. Pentru anul 2019, sunt prevăzute 20 milioane de lei. Suma respectivă va fi ajustată anual în funcție de solicitările recepționate de la autoritățile publice și resursele disponibile în buget.

Pentru a fi eligibili în cadrul programului, beneficiarii trebuie să întrunească următoarele condiții: costul locuinței nu poate depăși 600 de mii de lei, contribuția proprie inițială trebuie să fie de cel puțin 10% din prețul de procurare a locuinței, restul creditului ipotecar, de rând cu plățile aferente, urmează a fi achitat într-o perioadă de cel mult 25 de ani.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, la 26 martie 2018. Până acum, 2282 de tineri și familii tinere și-au procurat propria locuință cu ajutorul Programului guvernamental ”Prima Casă”.

Informații detaliate despre program pot fi găsite pe site-ul http://www.primacasa.gov.md și la numerele de telefon: (022) 22 60 65, (022) 22 60 53, (022) 26 25 52.Categorii:Actualitate

Etichete:

2 răspunsuri

  1. Se fac oferte pentru toate grupurile de cateteni.

    Apreciază

  2. Numărul tot mai mare a moldovenilor care aplică la ”Prima Casă” este o dovadă clară, că acest program de menire socială, era necesar pentru ca cetățenii să își poată procura mai ușor o locuință.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.