Sora lui Veaceslav Platon, arestată la Moscova

Judecătoria raionului Tver din Moscova a aprobat cererea privind arestarea Elenei Platon, care este sora lui Veaceslav Platon ce figurează în dosarul penal privind comunitatea criminală internaţională care a scos bani din Rusia.

Potrivit presei rusești, citată de Infotag, Elena Platon este acuzată în baza articolului 193 al Codului penal al FR „Săvârşirea tranzacțiilor valutare pentru transferul mijloacelor băneşti pe conturile persoanelor nerezidente cu folosirea documentelor false”.

Un alt suspect în acest dosar este președintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. La sfârșitul lunii februarie, Ministerul de Interne al Rusiei a comunicat că a fost contracarată activitatea unei comunități criminale, organizate de Veaceslav Platon și Vladimir Plahotniuc. În anii 2013-2014, prin intermediul a două bănci, gruparea, folosind documente false, a scos din ţară peste 37 mlrd. de ruble.

Veaceslav Platon a fost arestat pe 25 iulie 2016 la Kiev şi extrădat autorităţilor Moldovei pe 29 august. El a fost acuzat de delapidare de fonduri de la Banca de Economii în sumă de 800 mil. lei, fiind condamnat pentru aceasta la 18 ani de închisoare. În decembrie 2017, Platon a mai primit 12 ani de detenţie pentru implicare în delapidarea activelor de la trei companii de asigurări în sumă de 205 mil. lei. La acest dosar a mai fost adăugată o cauză penală în care Platon este acuzat că a încercat să corupă ofiţerii care îl păzeau în penitenciar. În decembrie 2018, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe omul de afaceri la 25 de ani privaţiune de libertate pentru toate cele trei cauze penale.Categorii:Societate

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. Toata familia de escroci si banditi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.