Acuzații GRAVE la adresa Huawei: Este un instrument al Guvernului chinez

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat miercuri, în cadrul unui interviu acordat Fox Business Network, că oficialii gigantului chinez Huawei primesc ordine de la Guvernul de la Beijing, potrivit Reuters.

„Huawei este un instrument al Guvernului chinez. Sunt puternic conectaţi. Este ceva greu de înţeles pentru americani”, a declarat Pompeo.

Şi săptămâna trecută acesta a declarat că directorul executiv al Huawei a minţit în privinţa legăturii dintre companie şi Guvernul de la Beijing, afirmaţie condamnată de Ministerul chinez de Externe.

Autorităţile de la Washington au inclus Huawei pe lista companiilor care nu pot semna contracte cu firmele din Statele Unite fără o aprobare specială, măsură care a dus la amplificarea războiului comercial dintre SUA şi China. Decizia Administraţiei Trump a fost luată din motive de securitate naţională, în condiţiile în care compania este acuzată că produsele sale ar prezenta riscuri de securitate şi ar fi utilizate inclusiv pentru spionaj în favoarea Beijingului.

Huawei a respins în repetate rânduri acuzaţiile potrivit cărora produsele sale prezintă riscuri de securitate şi a negat orice legătură cu Guvernul chinez.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.