În căutarea unei formule de colaborare parlamentară. PDM, gata să bată palma cu PSRM

PDM va transmite astăzi o invitație către PSRM, pentru a avea o primă discuție, în vederea găsirii unei formule de colaborare parlamentară, care să aibă la bază așteptările și prioritățile cetățenilor. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, la finele şedinţei biroului permanent al formaţiunii.

Vlad Plahotniuc. Captură video: fb.com/PDMoldova

Potrivit lui sursei citate, membrii biroului permanent al PDM au luat astăzi act de acțiunile de până acum ale partidelor parlamentare și s-a ajuns la concluzia că există un blocaj total pentru formarea unei majorități parlamentare politice.

La finele şedinţei membrii biroului formaţiunii au adoptat o declaraţie în care anunţă că astăzi PDM va transmite o invitaţia la dialog către PSRM.

„Dacă vom găsi consensul necesar pe formula de colaborare parlamentară, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluții, atâta timp cât ambele părți dau dovadă de flexibilitate și de dorința de a găsi compromisul, care să satisfacă nevoile prioritare ale cetățenilor. În cadrul discuțiilor, vor fi abordate și propunerile anunțate deja public de Partidul Socialiștilor privind formarea unei majorități parlamentare și a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracțiunea PSRM. În același timp, urmează să fie discutate și propunerile de guvernare ale Partidului Democrat”, se arată în declaraţie.

În același document democraţii susţin că, „viitoarea majoritate parlamentară și viitorul Guvern trebuie făcute aici, în țară, prin dialogul dintre partidele parlamentare şi trebuie încetată practica păguboasă prin care politicienii așteaptă ca cineva din afara țării să vină să le spună cum să guverneze sau care sunt nevoile moldovenilor”.

„Știm mai bine ca oricine din afară care sunt nevoile prioritare ale moldovenilor, am dovedit în cei trei ani de guvernare că putem face pași concreți în rezolvarea lor, de aceea și viitorul program de guvernare pe care îl propunem este bazat pe aceste nevoi ale oamenilor. Apreciem foarte mult suportul tuturor partenerilor externi, care are menirea să ajute Republica Moldova, pe toți cetățenii, nu un partid sau altul, credem că rolul lor va fi, în continuare, unul foarte important în sprijinirea țării, dar după ce singuri vom fi capabili să formăm o majoritate parlamentară stabilă și un nou guvern profesionist”, se mai spune în document.

La scurt timp după anunţul democraţilor, PSRM a emis un comunicat în care anunţă că a luat act de propunerea PDM și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al partidului.

Până în prezent, atât democrații, cât și socialiștii au invitat la negocieri doar deputații Blocului „ACUM”.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Propunerea PDM va fi discutată în cadrul Consiliului Republican al PSRM – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.