Chiar și după eventuale anticipate, partidele vor trebui să găsească o soluție de guvernare, opinie

Fostul ministrul al economiei Alexandru Muravschi este de părere că în cazul în care vor exista alegeri anticipate, ar putea avea loc unele schimbări în ceea ce privește numărul de mandate obținute de formațiunile politice, însă nu vor exista schimbări radicale în sensul că vreun partid politic va obține o majoritate reală. De aceea, eventual, aceleași partidele vor fi puse în situația să găsească o soluție de guvernare, iar criza politică nu va putea dura. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Glavnoe” de la TVC21, transmite IPN.

Alexandru Muravschi nu exclude faptul că Partidul „Șor” ar putea obține mai multe voturi în cazul unor anticipate și o parte din alegătorii socialiștilor ar putea să susțină această formațiune. „Eu nu exclud că Partidul „Șor” va avea 2-3 mandate suplimentar”, spune fostul ministru.

Alexandru Muravschi consideră că blocul ACUM are un electorat destul de fidel doar că în toamnă o parte din populație pleacă peste hotare și este greu de mobilizat diaspora. În ceea ce privește socialiștii, totul depinde de faptul cum aceștia vor putea atrage ceea ce a rămas din Partidul Politic Partidul Nostru. În opinia lui, Partidul Comuniștilor fie se va mobiliza, fie va trece către socialiști. Despre Partidul Democrat Alexandru Muravschi spune că nu va obține mai puține mandate în viitorul Parlament în cazul unor alegeri anticipate.

În opinia lui, după eventuale alegeri anticipate nu se va mai putea admite o criză politică așa cum s-a creat după scrutinul din februarie, iar partidele care ar accede în Parlament vor fi puse în situația să formeze Guvernul. „Situația după alegeri anticipate se va schimba chiar dacă componența Parlamentului va fi relativ aceeași. Se va schimba în sensul că partidele vor fi obligate să găsească o soluție”, a spus fostul ministru.

Politologul Dumitru Ciubașenco consideră că sunt greu de prognozat rezultatele unor eventuale alegeri anticipate. Nu sunt excluse surprizele. „Socialiștii, până acum, s-au aflat într-o situație confortabilă și dacă vor începe să fie „loviți”, atunci totul s-ar putea schimba foarte repede”, spune politologul.

Dumitru Ciubașenco nu exclude că ar putea apărea un nou bloc politic pe centru-dreapta. „Totul este neclar și riscurile sunt mari”, a conchis el.Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.