Comisarul european Johannes Hahn a efectuat o vizită la Chișinău

Comisarul European pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a efectuat astăzi o vizită la Chişinău unde s-a întâlnit cu liderii PSRM, PDM şi ai blocului „ACUM”, cu premierul Pavel Filip şi preşedintele Igor Dodon.

Johannes Hahn. Foto: rador.ro

Oficialul european a spus jurnaliştilor în cadrul unui briefing, că a venit la Chişinău pentru a vedea la ce stadiu sunt negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi instaurarea unui guvern. El a specificat că dacă cele trei partide mari nu vor reuşi să creeze o majoritate, preşedintele R. Moldova va fi nevoit să dizolve legislativul, fapt ce ar atrage după sine mai multe riscuri financiare, inclusiv sistarea asistenţei din partea FMI.

„M-am întâlnit cu liderii celor trei partide mari, cu prim-ministrul şi cu preşedintele. UE este cointeresat să existe un guvern stabil în R. Moldova şi o majoritate solidă în parlament, pentru ca politicienii să poată îmbunătăţi standardele de viaţă ale cetăţenilor”, a spus Hahn.

Oficialul de la Bruxelles a specificat că este surprinzător faptul că până acum nu au avut loc negocieri pentru formarea unei majorităţi.

„Acest lucru e surprinzător într-o ţară pluralistă, unde nici un partid nu poate acumula majoritatea. Pentru democraţie este ceva firesc să fie un guvern de coaliţie, fapt ce presupune anumite cedări din partea partidelor. Formațiunile care au ajuns în parlament trebuie să îşi conjuge eforturile pentru binele acestei ţări”, a conchis comisarul european.

Tot astăzi, la Chişinău se va afla într-o vizită de lucru şi reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus Dmitri Kozak.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.