SUA vor continua să susțină reformele democratice din Republica Moldova, declarație

SUA vor continua să susțină Republica Moldova în calea implementării reformelor democratice și structurale, precum și în valorificarea parcursului european și consolidarea instituțiilor statului. Declarația aparține directorului Oficiului pentru Afaceri Est-Europene al Departamentului de Stat al SUA, Bradley Freden, aflat într-o vizită la Chișinău, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu premierul Pavel Filip, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe posibilitățile de consolidare în continuare a dialogului și relațiilor bilaterale moldo-americane.

Premierul Pavel Filip a apreciat buna cooperare existentă în domeniile politic, economic, reformelor democratice și combaterea traficului de ființe umane. Șeful executivului a menționat că Republica Moldova atribuie o importanță deosebită relațiilor bilaterale cu Statele Unite ale Americii. Potrivit premierului, dinamizarea dialogului moldo-american asigură o mai bună valorificare a sprijinului acordat de SUA pentru procesele democratice și implementarea reformelor structurale, în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Oficialii au remarcat bunele rezultate ale misiunii americane a oamenilor de afaceri, desfășurată la Chișinău, accentul fiind pus pe interesul pentru o valorificare mai intensă a potențialului economic și investițional.

Pavel Filip a remarcat și sprijinul SUA în cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean în formatul 5+2 în vederea identificării unei soluții politice pentru problema transnistreană.

Din 1992 până în prezent, Republica Moldova a beneficiat din partea SUA de asistență financiară în valoare de peste 1,4 miliarde de dolari.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.