Macron: Data de 31 octombrie trebuie să fie ultimul termen pentru producerea Brexit

Data de 31 octombrie trebuie să fie ultimul termen pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a afirmat luni preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Emmanul Macron. Foto: mediafax.ro

„Cred că amânarea este o mare greşeală”, a declarat Emmanuel Macron la Conferinţa Monetară Internaţională, desfăşurată la Palatul Elysée.

„Cred că acesta este ultimul termen. Am stabilit sfârşitul lunii octombrie ca ultimul termen, deoarece nu vreau ca noua Comisie Europeană să continue cu acest subiect”, a precizat Macron, subliniind că reluarea negocierilor cu Londra pe tema Brexit ar fi „inacceptabilă”.

Uniunea Europeană nu va renegocia proiectul de Acord Brexit elaborat împreună cu Marea Britanie, a reiterat săptămâna trecută, la summitul de la Bruxelles, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.