Veniturile fiscale la buget s-au majorat

În ianuarie-mai, veniturile fiscale acumulate la bugetul public naţional au constituit 14,4 mlrd. lei ($855,5 mil.) şi s-au majorat cu 6,2% sau 894 mil. lei comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat, citate de Infotag, instituţia fiscală a asigurat cele mai multe venituri la bugetul de stat – 6,9 mlrd. lei, ceea ce constituie o creștere de 4,3%.

La bugetele locale s-au înregistrat încasări de 1,46 mlrd. lei, ceea ce reprezintă cu 1,6% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent. La bugetul asigurărilor sociale de stat încasările s-au majorat cu 5,7%, până la 5,2 mlrd. lei. Cea mai mare creştere a fost înregistrată la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală – cu 20,3%, până la 1,8 mlrd. lei.

Serviciul Fiscal este una dintre principalele surse de completare a bugetului. În anul 2018, încasările acestuia au constituit 16,5 mlrd. lei, ceea ce reprezintă aproape 45% din toate veniturile bugetului de stat al Moldovei.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.