Dungaciu: „O alianță între PSRM și ACUM ar însemna o înfrângere pentru R. Moldova”

O eventuală alianţă între blocul ACUM şi PSRM ar fi mai toxică decât actualul regim de guvernare. Opinia a fost exprimată la emisiunea „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova de politologul român Dan Dungaciu. Potrivit lui, o asemenea coaliţie ar însemna o înfrângere pe termen lung pentru Republica Moldova. Părerea a fost împărtăşită şi de fostul candidat la funcţia de deputat din partea blocului ACUM, Valeriu Munteanu.

Foto: caleaeuropeana.ro

„Vom avea anticipate. Aceşti politicieni din blocul ACUM nu au această maturitate politică. 11.29 Ei cer şi prim-ministrul şi speakerul. Este imposibil”, a declarat fostul candidat PSRM la funcţia de deputat Nicolae Pascaru.

„Consider foarte clar că în momentul în care va exista o coaliţie între blocul ACUM şi PSRM, girată de Moscova, sub lumina reflectoarelor, este pentru prima dată, de la independenţă încoace, când Moscova se implică atât de deschis, atât de pregnant, şi ar putea să nască o coaliţie pe care eu o consider foarte periculoasă pentru RM, mai ales că Moscova nu pierde niciodată din astfel de afaceri”, a spus fost candidat al blocului ACUM la funcţia de deputat Valeriu Munteanu.

„Imaginaţi-vă ce se va întâmpla, teoretic vorbind, o alianţă între PSRM şi blocul ACUM care, evident, ar însemna că poate blocul ACUM ajunge la guvernare, dar niciodată la putere. Imaginaţi-vă ce ar fi în percepţia publică ideea că nu mai există niciun actor credibil în care măcar ideea europeană să poată să aibă sens. Asta ar fi cea mai mare înfrângere pentru RM. Şi ar fi o înfrângere pe termen lung”, a menţionat comentatorul politic Dan Dungaciu.

„ Eu sper foarte mult să găsească putere lăuntrică cei de la ACUM, să analizeze foarte bine situaţia şi, respectiv, să respingă această ofertă otrăvită a Federaţiei Ruse, şi să păstreze acea linie, acea speranţă pe care le-au dat-o cetăţenii RM”, a adăugat Valeriu munteanu.

„Eu totuşi cred că ceva o să scoată din mânecă PDM, Plahotniuc. Nu degeaba a stat atâta în umbră. Ceva a pus la cale. Şi această ofertă pentru PSRM, nu cred că va fi chiar aşa repede respinsă. Probabil Dodon o va examina”, a conchis editorialistul, Ziarului Naţional, Nicolae Negru.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. NU pentru Moldova ci va fi o înfrîngere pentru cei din ACUM, care se vor transforma în cadavre politice.

    Apreciază

  2. Maia Sandu a tradat proprii alegatori cand a mers la acest pas, ea a promis ca nu va face alianta cu socialistii, dar acum asta deja nu mai conteaza. Pentru ea sunt mai importante functiile ca promisiunile cetatenilor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.