PPDA a decis să accepte un speaker socialist, însă au înaintat condiții

Consiliul Politic Naţional al Platformei DA a decis că acceptă şi ei un speaker al PSRM, însă cu condiţia că fiecare deputat socialist va semna un angajament public că vor îndeplinii condiţiile înaintate de Blocul ACUM anterior.

„Cerem ca fiecare deputat din fracţiunea PSRM să facă declaraţii în scris că vor vota şi ei legile de dezoligarhizare a ţării”, a declarat Năstase.

Totodată, socialiştii trebuie să se angajeze că vor susţine un Guvern condus de Maia Sandu, iar preşedintele Igor Dodon să-şi ia angajamentul că va promulga setul de legi antioligarhice.

În cazul în care socialiştii vor refuza să-şi ia angajamentul că vor vota setul antioligarhic, „va fi o nouă trădare faţă de cetăţenii. Şi asta nu va fi prima dată”, a spus Năstase.

Amintim că ieri membrii Consiliului Politic Naţional PAS au decis că acceptă să voteze un speaker propus de Partidul Socialiştilor, dacă cei din urmă acceptă să-şi dea votul pentru pachetul de legi antioligarhice, propus anterior de ACUM.

Socialiştii se vor întruni în şedinţa Consiliului Republican vineri, 7 iunie, la ora 15:00, pentru a decide cu cine vor porni negocierile pentru crearea unei majorităţi parlamentare: cu ACUM sau cu PDM.Categorii:Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. Interesant Năstase ce candidat „nepătat public” așteaptă de la PSRM?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.