PSRM salută decizia PAS. PPDA convoacă Biroul Politic în ședință

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) salută decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a Blocului Politic ACUM, de a susține un președinte al Parlamentului propus de socialiști. Reacția PSRM vine după ce aseară PAS a anunțat urmare a ședinței Consiliului Național Politic, „asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM”.

Foto: moldova-suverana.md

Într-un comunicat de presă al socialiștilor, se spune că abordare celor de la PAS este constructivă și a fost urmărită și în cadrul negocierilor purtate marți, 4 iunie 2019. Totodată, PSRM atenționează că „PSRM și PAS nu au la această etapă un număr suficient de deputați ca să poată pune în aplicare aceste decizii”. „Ne exprimăm speranța că în cel mai scurt timp o astfel de poziție mai constructivă decât anterior va fi exprimată și de către deputații Partidului Demnitate și Adevăr”, se spune în comunicat.

Miercuri, 5 iunie, Consiliul Politic Național al PAS, cu 46 de voturi „pentru” și 1 „împotrivă” din 47 de membri prezenți, și-a asumat „deblocarea situației politice actuale și oferirea Republicii Moldova un guvern legitim și democratic”. „CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM”, este menționat într-un comunicat al PAS. Potrivit PAS, „decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii zece ani, cel puțin”.

Biroul Politic Permanent al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr a luat act de decizia Consiliului Politic Național al PAS, partener în cadrul Blocului Politic ACUM. Având în vedere noile circumstanțe, Biroul Politic Permanent al PPDA a decis convocarea în regim de urgență a ședinței Consiliului Politic Național al partidului pentru astăzi, 6 iunie. Ora și locul întâlnirii nu au fost anunțate.



Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Bucuria lor, deci acum aceștia pleacă din politică, parcă au senat un angajament?

    Apreciază

  2. Foarte interesant si cum ramane cu faptul ca Maia striga de mai mult de 2 ani ca socialistii sunt niste hoti si mincinosi, asta nu vor discuta socialistii la intalnire?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.