Decizia blocului ACUM ar putea duce la un dezastru electoral și politic pentru PAS și PPDA, opinie

Decizia blocului ACUM de a susține un președinte de Parlament din partea PSRM este una foarte riscantă care în anumite situații poate să conducă la un anumit dezastru electoral și politic pentru formațiunile care fac parte din bloc. De această părere este comentatorul politic Corneliu Ciurea, opinie exprimată în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Faptul că au adus drept pretext motivul că vor să aleagă răul cel mai mic nu mai este convingător pentru nimeni în Republica Moldova pentru că foarte mulți oameni nu cred că lupta cu „oligarhul cel rău” este o prioritate supremă, ci pericolele care vin de la Răsărit ar fi mult mai primejdioase pentru noi”, spune Corneliu Ciurea. Potrivit lui, socialiștii insistă pe vechile condiții pe care blocul ACUM nu este gata să le onoreze.

Președintele Asociației „Voievod”, Nicolae Pascaru, susține că în poziția Partidului Platforma Demnitate și Adevăr se vede că formațiunea accentuează ideea de a o susține pe Maia Sandu în funcția de premier, dar când este vorba de candidatura Zinaidei Greceanîi pentru postul de președinte al Parlamentului, PPDA evită să indice acest lucru, dând de înțeles că nu este gata să susțină anume această candidatură. În opinia lui, PPDA nu-și dorește această coaliție cu PSRM și ar merge mai departe în opoziție. „Eu cred că nu sunt gata să vină la guvernare pentru că guvernarea pentru ei ar fi foarte periculoasă, nu se vor menține la putere nici un an de zile”, declară Nicolae Pascaru.

Fostul deputat Valeriu Munteanu susține că nu înțelege poziția partidului PAS care a anunțat că va susține un președinte socialist în fruntea Parlamentului și consideră că PPDA a fost mult mai atent la acest capitol pentru că a înaintat o serie de condiții.Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.