Dodon: În următoarele două zile vom avea foarte mult de lucru

„În următoarele două zile, în Moldova, vom avea foarte mult de lucru și există șansa să evităm alegerile anticipate”, susține președintele Igor Dodon. Șeful statului anunță că revine de la Sankt-Petersburg la Chișinău mai devreme decât era planificat, transmite IPN.

Igor Dodon

Igor Dodon a plecat în Federația Rusă pe 5 iunie, pentru a participa la cea de-a XXIII-a ediție a Forumului Economic Internațional, la invitația omologului său rus, Vladimir Putin. La Sankt-Petersburg, președintele a avut mai multe întrevederi, inclusiv cu conducerea companiei „Gazprom”, precum și cu cea a consiliului de administrare al „Sberbank”.

Șeful statului a scris într-o postare pe Facebook că, în cadrul Forumului Economic Internațional, a convocat ședința Consiliului Economic moldo-rus, cu participarea vicepremierului Guvernului Federației Ruse, Dmitri Kozak. „Am informat membrii Consiliului despre ultimele evenimente din politica internă a Republicii Moldova, în rezultatul cărora ar putea fi creată o majoritate parlamentară și un nou guvern, în baza principiului politicii externe echilibrate. I-am asigurat pe investitorii ruși de faptul că acest lucru va servi o garanție pentru securitatea mijloacelor investite de ei”, susține președintele.

Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat acum două zile asumarea unui guvern ACUM și votarea „pachetului de legi antioligarhic”, în urma votării unui președinte de Parlament propus de PSRM. Ulterior, PPPDA le-a solicitat socialiștilor să semneze nominal un angajament public privind votarea la următoarea ședință a legislativului a unui Guvern în frunte cu Maia Sandu. Formațiunea le solicită socialiștilor angajament și pentru votarea „pachetului de legi antioligarhic”.

Partidul Socialiștilor a convocat pentru astăzi, 7 iunie, Consiliul Republican al formațiunii.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.