Maia Sandu: Țara mai poate fi salvată

Deputaţii Blocului ACUM invită în această seară, 7 iunie, toată fracţiunea PSRM la Parlament, pentru a purta încă o rundă de discuţii pentru crearea unei majorităţi parlamentare. Declaraţia a fost făcută de lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, într-un live pe Facebook.

„Noi trebuie să respectăm legea şi timp mai este foarte puţin, ţara mai poate fi salvată. Invităm toţi deputaţii PSRM în Parlamentul Republicii Moldova pentru a purta discuţiile pe care nu am reuşit să le purtăm până la acest moment”, a spus Maia Sandu.

Prezent în sala de şedinţe a Parlamentului este şi Andrei Năstase, liderul Platformei DA, care a specificat că a încercat să comunice celor care au ieşit din şedinţa Consiliului Republican al PSRM această invitaţie, dar dânşii nu au reacţionat.

„Cei care îşi doresc rezolvarea problemei caută şi găsesc soluţii, cei care nu îşi doresc vor căuta pretexte. În cel din urmă ceas, fac acelaşi apel către cei care au fost trimişi în Parlamentul Republicii Moldova, să vină aici în sala de şedinţe, acolo unde toţi deputaţii Blocului ACUM sunt la dispoziţia cetăţenilor pentru a demara procesul de dezoligarhizare a ţării”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că în această seară, preşedintele ţării Igor Dodon a declarat că probabilitatea alegerilor parlamentare este destul de mare, iar la câteva minute a fost publicată şi decizia Curţii Constituţionale prin care îl obligă pe şeful statului să dizolve Parlamentul. Prin urmare, din textul clar al articolului 103 alin. (1) din Constituţie rezultă că termenul de trei luni (90 de zile) în care Parlamentul nou ales trebuie să formeze Guvernul curge de la data validării alegerilor.

trm.mdCategorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.