PDM a anunțat alegeri anticipate

În Republica Moldova vor fi organizate alegeri anticipate. Declaraţia a fost făcută vineri, 7 iunie, de către vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova /PDM/, Adrian Candu, la finele Consiliul Politic Național al formațiunii.

Andrian Candu

Potrivit lui Candu, în cele trei luni de la validarea alegerilor nu s-a reuşit formarea unui guvern. El a reiterat faptul că formaţiunea din care face parte imediat după scrutinul din 24 februarie şi-a arătat disponibilitatea de a discuta formarea unei majorităţi parlamentare cu blocul ACUM, însă aceştia nu au venit la discuţii.

„Noi nu am pus în discuţii funcţii. Cu regret, am văzut în cele trei luni că discuţiile între PSRM şi ACUM s-au axat doar pe funcţii şi au făcut doar spectacol. Am ajuns în alegeri anticipate şi PDM va depune toate eforturile ca cetăţenii să nu simtă nici un impact negativ, inclusiv de ordin financiar şi toate cheltuielile pentru scrutin să fie suportate de partidele din parlament”, a opinat Candu.

Conform fostului preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, termenul legal pentru formarea unui guvern expiră astăzi.

Liderii blocului ACUM au emis o declaraţie în care spun că aşteaptă la discuţii socialiştii până la miezul nopţii, când expiră cele 90 de zile de la validarea alegerilor parlamentare.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.