PDM i-a cerut lui Dodon să demisioneze

Partidul Democrat i-a cerut sâmbătă, 8 iunie, lui Igor Dodon să demisioneze şi a solicitat organizarea alegerilor prezidenţiale noi în toamna anului curent. Poziţia formațiunii a fost anunțată în cadrul unei conferinţe de presă de către vicepreședintele PDM, Andrian Candu.

Potrivit sursei citate, decizia de a solicita demisia şefului statului a venit după negocierile de ieri când PSRM a înaintat o serie de condiţii care nu puteau fi acceptate de PDM, în particular solicitarea de federalizare a ţării.

În documentul scris în limba rusă făcut public de PDM după negocieri se arată că socialiştii mai cereau iniţierea discuţiilor trilaterale RM-UE-Rusia, astfel fiind necesară modificarea Acordului de Asociere și a celui de Liber schimb.

În document este indicată şi solicitarea de modificare a Constituției, astfel ca șeful statului să fie ales de Parlament, însă cu condiția ca următorul Președinte al R. Moldova să fie membru PSRM.

De asemenea, democrații au anunțat că PSRM își revendică la negocieri funcțiile de vicepremier pentru reintegrare, ministru al Afacerilor Interne, funcția de ministru al Apărării, ministru la finanțe, la externe şi educație. Totodată, se solicita şi restabilirea competențelor deținute anterior de şeful statului, inclusiv controlul asupra SIS.

„Avem nevoie de un președinte care să-și iubească țara şi să-i apere interesele. Considerăm că ceea ce se va întâmpla astăzi în parlament va fi ilegal”, a opinat Candu.

El a specificat că democrații îşi rezervă dreptul și posibilitatea de a organiza proteste și manifestații pentru a-și exprima viziunea politică împotriva lui Dodon.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.