Criză în R. Moldova: Alegerile anticipate vor avea loc pe data de 6 septembrie

Alegerile anticipate vor avea loc pe data de 6 septembrie. Decretul de stabilire a datei scrutinului anticipat a fost semnat duminică, 9 iunie, de premierul în exercițiu Pavel Filip care a asigurat interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova.

După semnarea documentului Pavel Filip a făcut un apel către toate forțele politice să nu provoace disensiuni ci să meargă la „judecata poporului, alegeri anticipate”.

Filip a dat asigurări că toate instituțiile statului vor funcționa în regim normal și a cerut cetățenilor să respecte ordinea constituțională.

Oficialul a mai declarat că PDM nu şi-a dorit anticipate şi a fost prima formaţiune politică, care a venit cu oferte către partidele parlamentare.

„După criza declanşată dintre PSRM şi ACUM altă soluţie nu mai este. Clasa politică e compromisă. Nu a reuşit în trei luni să creeze un Guvern. Unele partide au dorit să se bată pentru funcţii, nu pentru ce trebuie cetăţenilor. Este normal că poporul este cel care are dreptul de a decide cine mai merită mandatul de deputat”, a spus Filip.

Pavel Filip a făcut un apel şi către Igor Dodon. „Acest apel este către Igor Dodon. Demisia lui este absolut necesară şi firească după ce întreaga ţară a văzut cum este gata sa-şi trădeze ţara şi recunoaşte ca PSRM este finanțat din partea Rusiei. Trebuie să poarte responsabilitatea politică pentru trădare de ţară”.

El a făcut o solicitare și către politicieni pe care i-a îndemnat “să nu forţeze punerea în aplicare a acestui plan care întruneşte elementele unei lovituri de stat”.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.