Președinția RM se va adresa la CEDO

Preşedinţia R. Moldova se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) şi va solicita opinia Comisiei de la Veneţia cu privire la ultimele hotărâre a Curţii Constituţionale (CC), notează trm.md.

Presedintia RM

„În zilele apropiate va fi înaintată o Cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin care va fi solicitat constatarea abuzului comis de Curtea Constituţională a Republicii Moldova, cu aplicarea măsurilor de asigurare. La fel, va fi solicitată şi opinia Comisiei de la Veneţia cu privire la aceste abuzuri de drept”, a scris Maxim Lebedinschi pe pagina sa de Facebook.

Acesta a menţionat că şi Hotărârea de astăzi a Curţii este o depăşire a prevederilor Constituţionale care are drept scop uzurparea calităţii de deputat.

„Ultimele Hotărîri ale Curţii Constituţionale le considerăm ca fiind un abuz de drept din partea Judecătorilor Curţii. Curtea a depăşit competenţele sale încercând prin decizie de inadmisibilitate de facto să facă o pretinsă interpretare. Această hotărâre constituie o îngrădire directă a dreptului de a alege şi a fi ales a deputaţilor din Parlamentul Republicii Moldova, mandatul cărora se încearcă a fi restrâns în mod ilegal. Constituţia expune în mod clar care sunt împuternicirile deputaţilor şi care sunt termenii legali”, a mai scris Lebedinschi.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.