PDM invită Blocul ACUM și PSRM la dialog

Partidul Democrat din Moldova invită astăzi fracţiunile parlamentare PSRM, PAS şi PPDA la dialog politic pentru depăşirea blocajului juridic la care s-a ajuns, a anunţat astăzi deputatul Andrian Candu în cadrul unui briefing.

Andrian Candu

„Chemăm la dialog politic şi în acest context facem invitaţie partidelor parlamentare PSRM şi fracţiunilor din ACUM”. În acelaşi timp considerăm că politicul trebuie să găsească soluţii politice. Chemăm la dialog politic şi am desemnat deja o echipă a PDM pentru acest dialog. Doar printr-un dialog putem găsi soluţii politice care să ne ducă la ieşirea din criză, să avem stabilitate şi să nu ajungem la o escaladare a situaţiei”, a spus Candu.

Candu a declarat că acest dialog este sugerat de către partenerii noştri internaţionali şi este convins că în cadrul dialogului pot fi găsite soluţii.

Deputatul democrat a declarat că este important ca funcţionarii din instituţiile statului să-şi facă datoria, fiindcă alte acţiuni ale lor ar putea fi sancţionate ulterior.

„Pentru funcţionarii statului legile sunt importante, dacă nu le respectă pot fi sancţionaţi. La ora actuală suntem într-un blocaj juridic. Ne plac deciziile CCM ori nu ne plac ea este unica instituţie care interpretează Constituţia. Deciziile Curţii Constituţionale se respectă. Constituţia este Legea supreamă şi alta nu e. Deciziile CCM nu pot fi anulate şi din această cauză suntem în acest blocaj juridic”, a mai spus Candu.

Liderul PPDA Andrei Năstase a comentat invitaţia Partidului Democrat la dialog, dar n-a răspuns clar dacă vor merge la întrevedere cu democraţii.
„Deocamdată nu am văzut această invitaţie. Suntem deschişi pentru dialog, dar bineînţeles vom avea o opinia a noastră după ce vom consulta şi colegii noştri. Suntem deschişi pentru dialog pentru soluţionarea crizei în mod cât se poate de paşnic”, a spus Andrei Năstase.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.