Posibil dosar penal pe numele lui Igor Dodon

Procuratura Generală ar putea porni un dosar penal pe numele lui Igor Dodon. Asociaţia Obştească „Credinţă Patriei” a depus o sesizare după filmuleţele apărute pe internet din timpul negocierilor dintre Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon. Potrivit organizaţiei, Igor Dodon s-ar face vinovat de întreprinderea unor acţiuni îndreptate împotriva suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Moldovei. Igor Dodon a declarat că unele declaraţii au fost rupte din context şi că planul de federalizare a R. Moldova nu va fi acceptat de niciun stat, relatează trm.md.

Foto: procuratura.md

„A încălcat toate prevederile Constituţiei şi legale conform Constituţiei, preşedintele este garantul securităţii, integrităţii teritoriale. El duce nişte tratative a unor emisari a preşedintelui altui stat pentru a distruge securitatea noastră. Noi tot sperăm si sperăm că va fi condamnat în Republica Moldova ca pe viitor toţi funcţionarii noştri să ştie că funcţiile nu e proprietate privată, ele aparţin cetăţenilor, aparţin statului”, a declarat preşedintele asociaţiei „Credinţă Patriei”, Ghenadie Cosovan.

Igor Dodon a afirmat că unele declaraţii au fost rupte din context şi că planul de federalizare al Republica Moldova nu va fi acceptat de niciun stat.

„Nu poate avea loc Federalizarea Republicii Moldova, să fie foarte clar. Nu va accepta nimeni un plan de federalizare pentru Republica Moldova. Discuţii au avut loc, eu am discutat cu toţi. Eu mi-am propus să discut cu toţi. În ceea ce ţine de federalizare este propunerea liderului PDM către ruşi. În ceea ce ţine de bani este rupt din context, un partid nu poate fi finanţat din exterior”, a precizat Igor Dodon.

Ieri, în presă au apărut noi imagini din care se aude cum Igor Dodon vorbeşte despre federalizarea ţării şi despre banii pe care îi primeşte lunar din Federaţia Rusă.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.