Crește numărul sesizărilor privind copiii lăsați nesupravegheați în preajma geamurilor deschise

Apel către părinţi. Aveţi grijă de copiii dumneavoastră, mai ales atunci când sunt în preajma geamurilor larg deschise. Curioşi de fire, micuţii pot cădea în gol, iar consecinţele pot fi fatale. Apelul vine după ce doi copii au fost fotografiaţi recent stând la geam, la un pas de a se prăbuşi.

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Autorităţile spun că primesc tot mai multe sesizări.

„Vreau să vin şi cu un îndemn pentru cei care filmează: telefonaţi şi la poliţie, pentru că doar a filma şi a sesiza direcţia este insuficinet. Doar poliţia poate intra şi scoate acel copil de la geam”, a declarat Lucia Caciuc, Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

Autorităţile au anunţat că în perioada verii a fost extins programul Centrelor comunitare pentru copii şi tineri. Îndemnul către părinţi este că pot să-şi lase acolo copiii în timp ce ei merg la muncă. Serviciul este gratuit.

„Am venit cu un apel faţă de părinţi să fie maxim atenţi faţă de condiţitile şi siguranţa în care sunt lăsăţi copiii pentru că tentaţii sunt foarte multe, iar copiii sunt foarte curioşi şi vor să afle şi să încerce de toate”, a mai adăugat Lucia Caciuc.

Ultimul caz a avut loc săptămâna trecută. Un băiat de 6 ani a căzut în gol de la etajul trei. Un alt caz care a şocat societatae a fost acum o lună. Atunci o fetiţă de aproape doi ani a căzut de la etajul 8. Poliţiştii au constatat, în ambele cazuri, că minorii fusese lăsăţi nesupravegheaţi.

TVR MoldovaCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.