Năstase despre „înțelegerea” trinomului PAS-PSRM-PPDA

Liderul PPDA, Andrei Năstase, ministru al afacerilor interne din Guvernul Sandu, spune că înțelegerea la care blocul ACUM a ajuns cu PSRM pentru a guverna împreună țara „va dura până când țara va fi scăpată de mafie”. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chișinău, transmite IPN.

Andrei Năstase. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

„Ei sunt cu partidul lor, noi cu al nostru, dacă am făcut coaliție nu înseamnă că suntem un partid… Înțelegerea cu PSRM va dura până când vom scăpa de mafie. Dacă reușim să eliberăm țara și instituțiile statului, putem într-o bună zi să mergem la anticipate, să ne batem cu programe reale”, a declarat politicianul.

Despre criza politică și instituțională în care s-a pomenit statul din cauza faptului că un Guvern a fost investit, iar celălalt încă nu s-a retras Andrei Năstase spune că „regimul care s-a aflat până acum la guvernare slăbește cu fiecare zi”. „Cu fiecare zi care trece noi ne întărim, ei slăbesc. Puțină răbdare și o să-i vedeți plecați pe toți. Situația aceasta este ireversibilă. Această situație se va termina și se va termina obligatoriu cu victoria acestei țări”, spune Andrei Năstase.

Totodată, liderul PPDA menționează ferm că alegeri anticipate nu vor avea loc.

„Nu vor fi alegeri anticipate, să fie clar. Nu vor fi alegeri anticipate pentru că alegerile anticipate pe sistemul pe care și-l dorește Plahotniuc cu această teroare nu vor aduce nimic bun țării. Există în momentul de față o guvernare legal instituită, legal constituită, așa că să nu spere”, a declarat liderul PPDA.

Totodată, Andrei Năstase a adus în discuție și planul de federalizare a Republicii Moldova despre care ar fi vorbit șeful statului Igor Dodon cu conducerea Partidului Democrat. Potrivit lui, blocul ACUM este garantul că acest lucru nu se va produce.

„Nimeni nu va îndrăzni și nu va reuși să treacă peste blocul ACUM în ceea ce privește statutul de stat unitar al Republicii Moldova. Nu va reuși. Cu „omuleții verzi” ne-au speriat de fiecare dată când am făcut un protest împotriva corupției, sărăciei, umilinței, nenorocirii la care a fost supusă țara aceasta”, a notat politicianul.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.