Voronin spune că ar accepta-o pe Laura Kodruța Kovesi în funcția de procuror general în R. Moldova

Fostul şef al statului, Vladimir Voronin, declară că ar „accepta-o” pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general în Republica Moldova. Totuşi, Voronin se arată sceptic atunci când e vorba despre persoane care nu se află în ţară şi vin să ocupe funcţii în stat, referindu-se la câţiva miniştri din Guvernul Sandu veniţi din diaspora.

Vladimir Voronin. Foto: Dan Guțu / ipn.md

Vladimir Voronin s-a arătat indignat de faptul că Guvernul Sandu aduce în funcţii cetăţeni care de mulţi ani nu se mai află în Republica Moldova.

Ce tine de avizul Comisiei de la Veneţia, pe care Republica Moldova îl aşteaptă, Vladimir Voronin spune că „nicio instituţie internaţională, de orice nivel, nu poate nouă să ne dicteze ce să facem”. De cealaltă parte, fostul şef al statului se arată nemulţumit de faptul că Parlamentul a votat unele legi, inclusiv anularea sistemului de vot mixt, fără consultarea Comisiei de la Veneţia şi Consiliului Europei.

Totuşi, legat de modificarea legii cu privire la procurorul general, care conform noilor modificări va putea fi cetăţean străin, Voronin spune că ar accepta-o în această funcţie pe Laura Codruţa Kovesi.

„Situaţia cu corupţia şi de ce am ajuns la aşa nivel de corupţie – noi toţi cunoaştem. Nu ştiu ce o să facă omul cela din străinătate, cine nu ar mai fi. Dacă ar fi doamna aceasta din România poate că aş înţelege şi chiar aş accepta”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, de la Moldova 1.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.