Fruntaș PDM: Un alt guvern cu competențe depline poate fi numit doar în rezultatul unor alegeri anticipate

Vicepreședintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari spune că decizia ca PDM să se retragă de la guvernare a fost luată reieșind din priorități.

„Astăzi ne aflăm într-o gravă criză politică și constituțională. Iar într-o sau două urmau să se producă acțiuni violente planificate pe care nimeni dintre noi nu ar fi putut să prezică care vor fi rezultatele lor sau care ar fi fost consecințele. Noi nu ne dorim să se petreacă acest lucru. De aceea, noi am luat decizia responsabilă că este timpul să plecăm”, a declarat Vladimir Cebotari la postul de televiziune Canal 2.

Politicianul spune că de la această acțiune PDM va deveni mai puternic.

Referitor la proiectele sociale pe care le-a început PDM cum ar fi „Drumuri bune”, „Prima Casă”, Vladimir Cebotari a menționat că nu l-ar mira faptul că aceste proiecte nu vor fi continuate. „Mi-aș dori ca oricine vine și se instalează în fotolii, chiar și ilegal, să acționeze cu grijă de cetățeni”, spune politicianul.

Întrebat dacă PDM își va îndemna susținătorii să iasă duminică în stradă, Vladimir Cebotari spune că aceasta ar fi o crimă.

„PDM s-a retras de la guvernare. Unicul guvern legal care ar putea fi este unul tehnic, cel format din secretarii de stat. Nu poate fi un alt guvern legal. Un alt guvern cu competențe depline poate fi numit doar în rezultatul unor alegeri parlamentare anticipate. O altă soluție nu există”, a spus vicepreședintele PDM.

Vineri, 14 iunie, Partidul Democrat a decis să se retragă de la guvernare. Miniștrii Guvernului condus de premierul Pavel Filip urmau să demisioneze începând cu ziua de ieri.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.