Soția premierului israelian a recunoscut că a folosit în mod abuziv fonduri guvernamentale

Sara Netanyahu, soția premierului israelian, Benjamin Netanyahu, a recunoscut că a utilizat fonduri publice în mod abuziv și a fost condamnată, însă nu va merge la închisoare, deoarece a semnat o înțelegere cu procurorii, urmând să returneze statului 15.000 de dolari, informează BBC.

Sara Netanyahu

Sara Netanyahu a fost acuzată că ar fi cheltuit aproape 100.000 de dolari din fonduri publice pentru servicii de catering, declarând în mod fals că la reședința premierului țării nu există bucătari. Procurorii au pus-o sub urmărire penală anul trecut pentru fraudă și abuz de încredere, însă procurorii au renunțat la acuzația de fraudă după ce aceasta și-a recunoscut faptele, scrie Mediafax.

La acea vreme, avocatul acesteia a declarat că acest caz este unul motivat politic, fiind o încercare a adversarilor lui Benjamin Netanyahu de a-l denigra.

Erez Padan, procurorul de caz, a declarat că în dosarul soției premierului au fost făcute „concesii semnificative”, iar înțelegerea semnată de aceasta cu Parchetul este una „echilibrată și corectă”.

Astfel, Sara Netanyahu va trebui, în baza acordului semnat, să plătească statului 12.490 de dolari și o amendă de 2.777 de dolari. The Jerusalem Post notează că instanța de judecată a acceptat acest acord, iar soția premierului va avea cazier în urma acestei sentințe. Totodată, instanța a decis că autoritățile israeliene își vor păstra dreptul de a o chema în judecată, în civil, pe Sara Netanyahu, pentru recuperarea a aproximativ 50.000 de dolari.

Mediafax

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.