Dodon: „Nu vom admite turismul politic. Vom consfinți această normă în legislație”

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, dă garanţii reprezentanţilor tuturor partidelor prezente în parlamentul ţării că nu va admite turismul politic şi trecerea deputaţilor dintr-o fracţiune în alta. Fiecare deputat trebuie să aparţină acelei fracţiuni pentru care au votat alegătorii şi care i-au acordat mandatul de deputat, explică preşedintele. Mai mult, Dodon spune că această normă va fi consfinţită în legislaţie.

Igor Dodon. Captură video: privesc.eu

Într-o postare pe o reţea de socializare, Dodon spune că actualmente, sarcina primordială a guvernării este de a asigura schimbări în domeniile justiţiei, economiei, sferei sociale.

„Cetăţenii ţării noastre trebuie să ştie că aici, acasă, nu vor mai fi deschise dosare penale la apelul vreunui şef de partid sau al vreunui funcţional de rang înalt. Antreprenorii trebuie să fie siguri că nu vor mai fi dosare penale fabricate în scopul capturării afacerilor sau eliminării concurentului”, se arată înto postare pe o reţea de socializare.

Nici funcţionarii nu va mai putea conta pe protecţia familiei, nănaşilor, cumetrilor sau a consătenilor, a menţionat preşedintele.

Recent, Igor Dodon a declarat că PSRM nu va primi niciun deputat din PDM şi că a primit asigurări în acest sens şi din partea lui Andrei Năstase şi Maia Sandu.

Amintim că Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, a prezentat în exclusivitate pentru TVR Moldova angajamentul politic din 2011 de a nu părăsi Partidul Comuniştilor, semnat de către Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi alţi foşti comunişti. Primul pe listă a fost Vladimir Voronin, fiind urmat de Zinaida Greceanîi, iar în dreptul numărului 6 pe listă era numele actualului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, şi semnătura acestuia.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.