Parlamentul a respins inițiativa PDM privind crearea unei comisii de anchetă privind finanțarea externă a partidelor

Parlamentul a respins marți inițiativa Partidului Democrat privind crearea unei comisii de investigare a circumstanțelor unei posibile amenințări la adresa securității de stat a R. Moldova prin finanțarea externă a unor forțe politice.

Potrivit Infotag, deputatul PDM Vladimir Cebotari, care a prezentat inițiativa, a menționat că „materialele care au apărut în spațiul public (despre negocierile lui Igor Dodon și Vlad Plahotniuc – n.r.) conțin dovezi directe privind utilizarea de către oficialii de stat (Președintele) a unor sume imense venite din străinătate pentru necesităţile partidelor (PSRM)”.

„Toate acestea nu numai că reprezintă o încălcare a legislației electorale, ci și ajung sub incidenţa prevederilor Codului penal. Prin urmare, este necesară crearea unei comisii de anchetă în Parlament pentru a clarifica situația”, consideră fostul ministru al Justiției.

Însă propunerea Partidului Democrat nu a fost susținută nici de deputații socialiști, nici de reprezentanții blocului ACUM. În susţinerea iniţiativei au ridicat mâinile numai democrații (26 din 88 de deputaţi prezenţi).

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, şi-a exprimat convingerea că organul legislativ „nu trebuie să participe la speculațiile difuzate de unele mijloace de informare în masă”.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.