Societatea civilă cere DEMISIA procurorului general Eduard Harunjen

Societatea civilă a iniţiat o petiţie prin care îi cere procurorului general Eduard Harunjen demisia. „Noi, reprezentanţi ai societăţii civile de acasă şi din diasporă, îi cerem demisia Procurorului General Eduard Harunjen, pentru că a demonstrat în activitatea sa că nu se supune adevărului şi justiţiei, ci intereselor de partid”, se arată scris în petiţie.

Eduard Harunjen. Foto: noi.md

„În special, sub conducerea acestuia, s-au intentat dosare politice celor care au criticat anumite persoane din conducere, cum ar fi Pavel Grigorciuc, fie au demascat scheme de corupţie la nivel înalt, precum Gheorghe Petic şi Sergiu Cebotari. De asemenea, sub conducerea Procurorului General Eduard Harunjen, procurorii au cerut autorizaţii de la judecătorii de instrucţie pentru a intercepta masiv conversaţii telefonice ale membrilor partidelor de opoziţie, reprezentanţilor societăţii civile şi criticilor guvernării precedente şi a plasa aparate de ascultare şi supraveghere în incinta domiciliului acestora – un gest evident politic şi nu al unei instituţii independente.

Toate acestea, în timp ce procuratura nu a acţionat în cazurile marilor scheme de corupţie, a corupţiei politice, şantajului şi intimidării la nivel înalt. Conducerea procuraturii a făcut mai nimic în a-şi curăţa propria instituţie de corupţie, a admis impunitate şi a făcut jocurile puterii în detrimentul atribuţiilor şi responsabilităţilor profesionale.

Cerem numirea, în loc, în baza unui concurs transparent, a unui Procuror General independent, nepartinic, integru şi bun profesionist”, se mai arată scris în petiţie.

Petiţia vine în contextul în care Harunjen a spus că nu a auzit ca oamenii din societate să-i ceară demisia şi de aceea nu va demisiona binevol.

TVR MoldovaCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.