Demisia lui Mihai Poalelungi nu este suficientă, judecător

Tatiana Răducanu, fostă membră a Consiliului Superior al Magistraturii și fostă judecătoare a Curții Supreme de Justiție, spune că nu a fost surprinsă de demisia președintelui Curții Constituționale Mihai Poalelungi, însă consideră că doar demisia nu este suficientă. Declarația a fost făcută în platoul TV8, transmite IPN.

„E nevoie de ridicat imunitatea și de pornit o procedură penală pe abuz în serviciu”, spune fost judecătoare. Potrivit ei, acest lucru trebuie să se întâmple în raport cu toți membrii CC pentru că opinii separate nu au fost declarate.

Potrivit ei, actualmente, judecătorii din sistem se tem să pronunțe unele hotărâri. Judecătoarea menționează că mai multe instituții internaționale declară că în sistemul judecătoresc din Republica Moldova există frică. „Avem multe rapoarte internaționale de la Consiliul Europei, Comisia Europeană, instituții europene care spun că nu este independent sistemul judecătoresc”, afirmă Tatiana Răducanu. În acest context,

Teodor Cîrnaț, fost membru al CSM și expert în drept constituțional, spune că demisia lui Mihai Poalelungi este cam tardivă. „Eu speram ca această demisie să apară sâmbătă, după ce CC și-a revizuit propriile hotărâri”, a menționat expertul.

Joi, 20 iunie, președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, a demisionat din funcția deținută. Anunțul a fost făcut după ce conducerea statului a cerut demisionarea in corpore a judecătorilor CC, care în perioada 7-9 iunie au adoptat mai multe hotărâri ce vizau formarea majorității parlamentare și investirii Guvernului, iar ulterior le-a revizuit.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.