Vlad Filat, gata să rupă tăcerea

Fostul prim-ministru Vlad Filat anunţă că este dispus să ofere informaţii şi să răspundă la întrebările Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare. Despre aceasta se precizează pe pagina de socializare a fostului premier al Republicii Moldova.

Vlad Filat. Foto: Igor Vzorov / sputnik.md

„Mă adresez preşedintelui Comisiei pentru elucidarea fraudei bancare. Sunt la dispoziţia Comisiei pentru a oferi informaţiile pe care le deţin şi pentru a răspunde la întrebările care sunt de interes. Acelaşi mesaj este adresat şi către celelalte Comisii speciale ale Parlamentului (…) Dacă reuşeam să-l demit şi pe procurorul general de atunci Zubco, dar şi pe fostul guvernator Drăguţan sunt sigur că nu ajungeam la frauda bancară, evitam tragedia din Pădurea Domnească şi multe alte lucruri rele care s-au întâmplat în acest stat…”, se menţionează în postarea pe Facebook, transmis de către Vlad Filat prin intermediul avocaţilor.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru elucidarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a precizat pentru deschide.md că nu intenţionează deocamdată să-l audieze pe ex-premierul Vlad Filat, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Precizăm că fostul premier Vlad Filat a fost condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare pentru acte de corupţie.

În acelaşi timp, potrivit vicepreşedintelui Partidului Democrat, Andrian Candu, dacă raportul Kroll II, care se referă la frauda bancară, s-ar face public, probele pe care le conţine nu vor mai putea fi folosite în instanţa de judecată şi astfel va fi prejudiciat însuşi procesul penal, relatează Moldova 1. Potrivit lui Candu, aceasta pentru că primul raport al companiei Kroll a fost unul de documentare, iar al doilea conţine probe concrete, conturi bancare, transferuri, nume şi denumiri de companii care nu pot fi dezvăluite pentru că ar prejudicia mersul anchetei.

Candu a mai spus că reprezentanţii Companiei Kroll au făcut o prezentare a celui de-al doilea raport şi astfel au devenit cunoscute ţările unde au ajuns anumite sume de bani din cele 660 de milioane de dolari, care potrivit lui, constituie frauda bancară.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.