Despre ce au discutat Dodon și Kozak

Prelungea acordurile care prevăd exportul a cinci tipuri de produse din Republica Moldova în Federaţia Rusă, problema transporturilor de mărfuri dar şi livrarea de gaze naturale, au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii dintre preşedintele, Igor Dodon şi vicepremierul rus Dmitri Kozak, care a venit ieri la Chişinău într-o vizită de lucru.

„M-am adresat domnului Kozak ca partea rusească să revadă posibilitatea ca partea rusească să poată exporta produse în Federaţia Rusă nu doar până la data de cinci iulie. Este vorba de cinci produse care se exportă acum şi sunt economii de milioane de lei la export. De asemenea am discutat despre posibilitatea maşinilor de mare tonaj să poată expune produsele noastre în Federaţia Rusă. O altă întrebare ţine de lărgirea numărului de companii care pot intra pe piaţa rusească. Şi o altă întrebare a fost despre transportul gazului. Am convenit cu premierul să începem cât mai curând negocierile”, a spus Igor Dodon.

În debutul discursului său, reprezentantul special al Preşedintelui Federaţiei Ruse pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova a felicitat alianţa PSRM-ACUM, cu ocazia creării noului Guvern. Ulterior, Kozak a declarat că Federaţia Rusă este gata să iniţieze din nou negocierile cu Republica Moldova, negocieri care au fost îngheţate în ultimii ani.

„Felicit poporul moldovenesc cu rezolvarea crizei politice pentru că a fost un pericol real de destabilizare a situaţiei. Mă bucur că Partidul Socialiştilor şi Blocul Politic ACUM au dat dovadă de inteligenţă şi au creat o coaliţie de guvernare. Noi suntem interesaţi de relaţiile reciproc-avantajoase în domeniul economic şi umanitar. Vor fi eliminate barierele la export”, a spus Dmitri Kozak.

Radio MoldovaCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.