Kozak l-a numit pe Plahotniuc „un criminal care a capturat țara”

Vicepremierul FR, Dmitri Kozak, l-a numit pe fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, „un criminal care a capturat ţara”. Potrivit Infotag, despre aceasta el a declarat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Igor Dodon după întrevederea pe care au avut-o luni.

Referindu-se la criza politică cu care s-a confruntat recent Republica Moldova, el și-a exprimat satisfacția că aceasta „a fost rezolvată pe cale pașnică”.

„A fost o chestiune internă a Republicii Moldova. Și suntem bucuroși că acest lucru a fost rezolvat în acest fel. Moldova a fost capturată de un criminal care se face vinovat de faptul că relațiile dintre țările noastre au fost înghețate. Cred că majoritatea covârșitoare a cetățenilor republicii sunt mulțumiți că el a părăsit țara”, a spus Kozak.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, el a confirmat că urmărirea penală a lui Plahotniuc în Rusia continuă.

„Aceste dosare sunt investigate activ. Toți cei care au comis infracțiuni trebuie să fie pedepsiți”, a declarat vicepremierul rus.

Întrebat de jurnaliști cine a propus planul de federalizare a Moldovei – Dodon sau Plahotniuc, vicepremierul rus a spus că aceasta a fost propunerea lui Plahotniuc.

„Am vorbit deja despre asta. În ziua în care am fost aici (3 iunie – n.r.), Plahotniuc a transmis planul de federalizare. Aceasta a fost propunerea lui în schimbul consimțământului Partidului Socialiștilor de a forma o coaliție cu el. Noi nu am propus și nici nu am discutat acest lucru”, a subliniat Kozak.

Întrebat despre demisia lui Plahotniuc din funcţia de președinte al Partidului Democrat, Igor Dodon a spus că „aceasta este o treabă internă a partidului şi nu îl interesează cine pleacă sau vine la conducerea partidelor”.Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Plahotniuc a fost persoana ce nu v-a permis sa va faceti interesele in Moldova, de aici si aceste declaratii.

    Apreciază

  2. iar acum Moldova e capturata de Kozak. Sper ca asa va place mai tare

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.