Parlamentul României susține noul Guvern de la Chișinău

Parlamentul României a adoptat o declarație de susținere a noului Guvern de la Chișinău în frunte cu Maia Sandu și privind angajamentul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova. Documentul a fost adoptat de Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului României cu majoritate de voturi, transmite IPN.

Foto: fb.com/cameradeputatilor

Parlamentul României încurajează întreaga clasă politică din Republica Moldova să semneze o declarație privind angajamentul ferm față de un parcurs european ireversibil al țării, precum și față de reformele necesare îndeplinirii acestui scop. Acesta îndeamnă forțele politice de la Chișinău, aflate la guvernare sau în opoziție, la colaborare parlamentară și politică în conformitate cu regulile de bază ale democrației.

În document se menționează că România reiterează și întărește sprijinul României față de aspirațiile europene ale Republicii Moldova și așteaptă un angajament ferm din partea Guvernului pentru continuarea parcursului european prin implementarea Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător încheiate cu Uniunea Europeană, în măsură să consolideze și să dezvolte construcția democratică de la Chișinău și să aducă Republica Moldova mai aproape de UE.

În același document se solicită Guvernului României intensificarea eforturilor pentru stabilirea deplină a colaborării dintre Moldova și UE și mobilizarea tuturor măsurilor de sprijin, inclusiv financiar, pentru susținerea Guvernului moldovenesc în procesul de reformă și a aplicării agendei politice și de asociere la UE.

Parlamentul României prin acest document se angajează să intensifice dialogul interparlamentar în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova.

Guvernul în frunte cu Maia Sandu a fost votat pe 8 iunie în prima ședință a Parlamentului după formarea unei coaliții dintre PSRM și Blocul ACUM.

Maia Sandu a anunțat miercuri, 27 iunie, că prima sa vizită oficială o va face pe 2 iulie, la București, la invitația președintelui României Klaus Iohannis.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.