Declarație privind eliberarea deținuților politici în R. Moldova, înregistrată la APCE

Reprezentanţii delegaţiei Moldovei la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Andrei Năstase, Mihai Popşoi şi Vlad Batrîncea, au înregistrat joi o declaraţie privind eliberarea deţinuţilor politici în Moldova.

Foto: karadeniz-press.ro

Potrivit Infotag, în declaraţia publicată pe site-ul APCE ei îşi exprimă „îngrijorarea în legătură cu persecutarea politică a avocaților Anna Ursachi, Eduard Rudenco, Ion Crețu, a judecătorilor Domnica Manole, Dorin Munteanu, Gheorghe Balan, a politicienilor Gheorghe Petic și Grigorii Petrenco, a activiştilor civici Pavel Grigorciuc, Sergiu Cebotari și Valentin Eşanu”.

„De asemenea, condamnăm expulzarea forțată a șapte cetățeni turci din Moldova, realizată de autoritățile precedente ale Republicii Moldova. Solicităm noului Guvern să obțină întoarcerea lor în siguranță”, se arată în document.

Declarația a fost semnată de 29 de membri ai Adunării Parlamentare din Franța, Germania, Italia, Turcia, Olanda etc. Semnatarii cer autorităților Moldovei „să elibereze toți deţinuţii politici și să înceteze orice utilizare a unor astfel de practici în Moldova”.

Membrul delegaţiei RM, deputatul Mihai Popşoi, consideră că declaraţia este „un prim pas important în eliberarea și reabilitarea deținuților politici și a tuturor celor care au avut de suferit pe nedrept de urma fostului regim”.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.