PLDM revine în forță

Partidul Liberal Democrat din Moldova va participa în calitate de concurent electoral la alegerile locale generale, programate să aibă loc pe data de 20 octombrie. Hotărârea a fost aprobată la ședința Consiliului Politic Națională, desfășurată duminică, 30 iunie.

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Liderul PLDM, Tudor Deliu, a anunțat după ședință că în declarația finală a CNP a fost introdusă o frază unde este menționat faptul că formațiunea pe care o conduce este deschisă spre colaborare pentru alegerile locale cu toate forțele politice de dreapta, parlamentare și extraparlamentare.

„Au fost stabiliți termeni concreți, ce are de făcut PLDM în viitorul imediat. Se are în vederea crearea staffurilor electorale, lansarea procedurilor de selectare a potențialilor candidați la funcția de primari, consilieri raionali, consilieri locali”, a spus Tudor Deliu.

Potrivit Declarației CNP, PLDM va garanta criteriul de reprezentare a femeilor în procesul de desemnare a candidaților pentru funcțiile de aleși locali, totodată promovând și acordând suportul tinerilor candidați. Totodată, este prevăzută asigurarea, după scrutin, a implementării celor mai bune mecanisme de dezvoltare locală pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

În cadrul ședinței au fost aleși doi vicepreședinți ai partidului. este vorba de Alexandru Bujoreanu, președintele organizației teritoriale a PLDM Leova, și Iulian David, președinte al organizației teritoriale Călărași.

IPNCategorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.