Maia Sandu către procurorii din Moldova: Începeți să vă comportați ca niște procurori adevărați

Prim-ministra Maia Sandu a venit ieri cu o adresare către cei 660 de procurori din Republica Moldova. Premierul a spus că a decis să facă această adresare pentru că ceea ce se întâmplă în ţară este foarte grav.

Maia Sandu. Foto: gov.md

„Vreau s-o spun foarte clar – astăzi în Republica Moldova nu există Procuratură! Adică ea există formal, însă în realitate nu lucrează(…) Începeţi să vă comportaţi ca nişte procurori adevăraţi. Nu staţi ascunşi prin birouri până când se va schimba conducerea. Conducerea se va schimba cu siguranţă. Mai mult decât atât, Eduard Harunjen va răspunde în faţa legii pentru inacţiunea şi abuzurile comise. Şi pentru faptul că, urmare a acţiunilor şi inacţiunilor sale, miliarde şi miliarde de lei au fost furate de la stat şi de la cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul a mai spus că în fiecare zi primeşte informaţii despre scheme de corupţie şi abuzuri, menţionând că ţine de responsabilitatea procurorilor ca statul să nu fie furat.

„Sunteţi 660 de procurori şi vreau să cred că mulţi dintre dvs. sunteţi diferiţi de Harunjen şi de cei care au stat pe margine când ţara era dusă în prăpastie. E şi ţara voastră. Aici vor creşte copiii voştri, aici vă sunt părinţii. Lor le place să fie furaţi şi nimeni să nu-i apere? Vouă vă place să ştiţi că familiile voastre au fost furate şi nimeni nu le-a protejat?”, a mai menţionat premierul.

Maia Sandu i-a îndemnat pe procurori să acţioneze hotărât, să aplice legea şi să nu execute indicaţiile ilegale ale lui Harunjen şi Beţişor.Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Niste procurori adevarati ar investiga finantarea lui Dodon din Rusia!

    Apreciază

  2. Vai, de mine și de mine, Maia vă zice să vă comportați ca niște slugi adevărate, așa cum o face ea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.