Când Dodon va pune punctul pe „i” în privința lui Harunjen

Decretul de încetare a mandatului procurorului general Eduard Harunjen va fi semnat de preşedintele Igor Dodon până la sfârşitul acestei săptămâni. Anunţul a fost făcut de consilierul prezidenţial Maxim Lebedinschi.

Colaj: unimedia.info

Deicizia a fost luată în urma consultărilor comune între Igor Dodon, preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Maia Sandu şi majoritatea parlamentară.

„Comunicăm că instituţia Prezidenţială va emite decretul de încetare a mandatului Procurorului General, până la sfârşitul săptămânii curente, imediat ce vor fi întrunite toate condiţiile legale”, a scris Maxim Lebedinschi pe Facebook.

Majoritatea parlamentară a votat marți, 9 iulie a.c., un proiect de hotărâre prin care a constatat încălcări la procedura de selectare a procurorului general Eduard Harunjen. Acesta a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor timp de nouă luni înainte de a candida pentru funcţia de procuror general, ceea ce, potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, autorul proiectului de hotărâre, contravine legislaţiei. Deputaţii i-au recomandat şefului statului să emită decretul de demitere a procurorului general.

Eduard Harunjen a comentat decizia deputaţilor, declarând că astfel se încearcă trecerea instituţiei sub influenţa politicului. Cu toate acestea, procurorul general susţine că se va conforma oricărei hotărâri legale.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.