Promo-LEX face apel către Parlament să desemneze în mod urgent noii membri ai CEC

Asociaţia Promo-LEX atrage atenţia Parlamentului, într-un apel public, asupra necesităţii, în mod urgent, de a desemna şi confirma noii membri ai CEC în corespundere cu termenele legale stabilite în Codul electoral.

Foto: moldpres.md

Potrivit Promo-LEX, în contextul alegerilor locale generale stabilite pentru 20 octombrie 2019, tergiversarea procedurilor de organizare şi desfăşurare a scrutinului poate produce stări de riscuri şi incertitudine ce pot afecta calitatea şi integritatea procesului electoral.

Recent, trei membri ai comisiei – Iurie Ciocan, Alina Russu şi Rodica Ciubotaru au demisionat din funcţia de membru CEC. Alina Russu a exercitat funcţia de preşedintă, iar Rodica Ciubotaru de vicepreşedintă, astfel că în actualmente CEC a rămas fără conducere, explică membrii asociaţiei.

În condiţiile în care toţi cei 3 membri care au demisionat, au fost desemnaţi de Parlament, legislativul este autoritatea ce urmează să desemneze până în data de 15 iulie 2019, inclusiv, noi membri ai Comisiei, se arată în mesajul Promo-LEX.

ÎExperţii mai spun că în condiţiile funcţiilor vacante de preşedinte şi vicepreşedinte CEC, membrii Comisiei ar trebui să aleagă noua conducere în termen de 15 zile din momentul constatării vacanţei funcţiei(din momentul) aprobării de către Parlament a demisiei membrilor CEC, altfel spus până în data de 20 iulie, inclusiv.

Chiar dacă Parlamentul încă nu a confirmat membrii noi, Promo-LEX consideră că alegerea unei noi conduceri este absolut necesară la etapa dată.

TVR MoldovaCategorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.