Emoții pentru Iurie Leancă și nu doar

Fostul premier Iurie Leancă, fosta conducere a Băncii Naţionale a Moldovei şi mai mulţi deputaţi din actualul Parlament vor fi convocaţi săptămâna viitoare la Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară. Anunţul a fost de preşedintele comisiei Alexandru Slusari.

Iurie Leancă. Foto: Vasile Botnaru / europalibera.org

„De săptămâna viitoare planificăm audierea persoanelor care au fost implicate la cel mai înalt nivel în luarea deciziilor. Mă refer aici la unii deputaţi, la fosta conducere a Băncii Naţionale, mă refer aici la Iurie Leancă şi alte persoane care, juridic, au luat anumite decizii sau nu au luat anumite decizii când trebuiau să acţioneze”, a spus Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, la audierile de săptămâna trecută, fostul viceministru al finanţelor, Victor Barbăneagră, a prezentat un dosar cu documente ce nu se regăsesc la Ministerul Finanţelor. De asemenea, Alexandru Slusari a spus că la audieri a fost chemat şi fostul preşedinte al Parlamentului, Igor Corman, dar acesta nu s-a prezentat.

Printre persoanele care urmează să fie audiate săptămâna aceasta se numără Viorel Bîrcă, fostul preşedinte al Băncii de Economii şi Victor Bodiu, membru în Consiliul de Administraţie al instituţiei financiare.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.