Emoții pentru Iurie Leancă și nu doar

Fostul premier Iurie Leancă, fosta conducere a Băncii Naţionale a Moldovei şi mai mulţi deputaţi din actualul Parlament vor fi convocaţi săptămâna viitoare la Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară. Anunţul a fost de preşedintele comisiei Alexandru Slusari.

Iurie Leancă. Foto: Vasile Botnaru / europalibera.org

„De săptămâna viitoare planificăm audierea persoanelor care au fost implicate la cel mai înalt nivel în luarea deciziilor. Mă refer aici la unii deputaţi, la fosta conducere a Băncii Naţionale, mă refer aici la Iurie Leancă şi alte persoane care, juridic, au luat anumite decizii sau nu au luat anumite decizii când trebuiau să acţioneze”, a spus Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, la audierile de săptămâna trecută, fostul viceministru al finanţelor, Victor Barbăneagră, a prezentat un dosar cu documente ce nu se regăsesc la Ministerul Finanţelor. De asemenea, Alexandru Slusari a spus că la audieri a fost chemat şi fostul preşedinte al Parlamentului, Igor Corman, dar acesta nu s-a prezentat.

Printre persoanele care urmează să fie audiate săptămâna aceasta se numără Viorel Bîrcă, fostul preşedinte al Băncii de Economii şi Victor Bodiu, membru în Consiliul de Administraţie al instituţiei financiare.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.