Fetiță salvată după 6 zile în care nu i-a bătut inima

O fetiță în vârstă de 10 ani din China, cu probleme grave la inimă, a supraviețuit după ce cordul nu i-a bătut timp de șase zile grație unei tehnici care a ținut-o în viață în toată această perioadă și a unui transplat făcut de doctorii unei clinici din Shanghai.

Inima micuței Xi Xi, în vârstă de 10 ani, a încetat să mai bată pe 27 mai. O electrocardiogramă a arătat că fetița suferea de cardiopatie acută, adică inflamarea cordului. Apoi, analizele făcute, inclusiv un RMN, au scos la iveală că Xi Xi avea cardiopatie fulminantă, o boală care are cea mai mare rată de mortalitate dintre toate formele de cardiopatie.

Așa-numitul „fulminant” înseamnă că a fost un proces acut și rapid. Mai exact, după o infecție virală puternică, pacientul a avut un răspuns imunologic puternic. Reacția a fost atât de violentă, încât nu doar virusul a fost ucis, ci și organele pacientului, a explicat dr. Ren Hong.

Cum inima copilei a încetat să mai bată, doctorii au apelat la oxigenarea prin membrană extracorporeală, pentru a asigura circulația sângelui și oxigenarea organelor.

„Tehnica de oxigenare extracorporeală a funcționat ca un al doilea set de inimă și plămâni pentru ea. Când inima nu-și mai poate îndeplini funcția, avem o opțiune de a asigura circulația sângelui și oxigenarea plămânilor, rinichilor și a întregului corp”, a arătat dr. Ren Hong.

Imediat a început o cursă contracronometru pentru găsirea unei inimi pentru fetița de 10 ani. Norocul i-a surâs și doctorii au găsit un cord după numai 6 zile de când inima ei încetase să mai bată.

„Intervenția a decurs foarte, foarte bine. La doar o oră și jumătate de la transplat, inima ei a început să bată. Cu toții am fost extrem de emoționați la acel moment”, a povestit medicul Zheng Jinghao.

Operația a avut succes, iar micuța Xi Xi va fi externată în câteva săptămâni.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.