CNAS: Toate prestațiile sociale se achită conform orarului stabilit

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că în luna iulie curent calcularea şi finanţarea pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, suportului financiar, ajutoarelor, compensaţiilor etc. au fost efectuate conform orarului stabilit.

Foto: radiochisinau.md

Către data de 16 iulie a.c., au fost transferate prestatorilor de servicii de plată sursele necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii. Indemnizaţia unică la naşterea copilului s-a transferat în sumă de 19,1 mln lei pentru 3021 beneficiari. Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani s-a transferat în sumă de 80,2 mln lei pentru 45827 beneficiari. Indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 1,5/2 ani s-a transferat în sumă de 27,6 mln lei pentru 38255 beneficiari. Pentru indemnizaţia de maternitate s-au transferat 58 mln lei pentru 2439 beneficiari, iar pentru indemnizaţia paternală – 1,3 mln lei pentru 298 beneficiari.

De menţionat, că până la moment a fost efectuat transferul pentru toate prestaţiile sociale, inclusiv, a ajutorului social în sumă de 39,8 mln lei şi a ajutorului pentru şomaj în sumă de 1,5 mln lei. Pentru plata pensiilor CNAS a transferat până la data de 16 iulie, curent, 1295,3 mln lei.

CNAS îndeamnă beneficiarii de prestaţii sociale să ridice de la prestatorii de servicii de plată plăţile care li se cuvin.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.