Vitalia Pavlicenco: Ar fi bine ca unioniștii să aibă un candidat comun la locale

Vitalia Pavlicenco, președinta Partidului Național Liberal, spune că PNL întotdeauna a avut candidat la alegerile locale din municipiul Chișinău, indiferent de numărul de voturi pe care l-a acumulat. De această dată, însă, pentru alegerile locale din 20 octombrie, politiciana spune că ar fi bine să existe un candidat comun al blocului de partide unioniste. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Vitalia Pavlicenco. Foto: pavlicenco.md

„Ar fi bine ca blocul unionist să aibă un singur candidat, însă am văzut că Partidul Liberal deja se avântă în luptă”, a afirmat Vitalia Pavlicenco.

Potrivit ei, totuși, alegerile nu au loc doar în municipiul Chișinău, dar în toată republica și acum forțele unioniste ar trebui să se coaguleze mai clar.

Președinta PNL spune că ar prefera ca formațiunea pe care o reprezintă să meargă în alegeri împreună cu blocul Unirea, creat anterior.

„Să vedem dacă blocul Unirea merge, dacă nu – vom încerca o altă coalizare. Nu de noi depinde – unele entități din blocul Unirea și-au luat o pauză pentru a face unificări”, a declarat Vitalia Pavlicenco.

De asemenea, Vitalia Pavlicenco spune că ea personal nu va candida la următoarele locale.

Despre intenția blocului ACUM și a Partidului Socialiștilor de a încheia un „acord de neagresiune” pentru următorul scrutin local, politiciana spune că acest lucru ar putea să fie o dezamăgire. „Prin alegerile locale în care ei vor merge împreună se va consolida, în special, PSRM”, este de părere politiciana.

Alegerile locale vor avea loc, pe întreg teritoriul țării, pe data de 20 octombrie.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.