Slusari: Declarația privind caracterul captiv al statului trebuie să aibă urmări juridice

Președintele Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, spune că declarația adoptată de legislativ cu privire la caracterul captiv al statului trebuie să aibă consecințe juridice. Potrivit lui, unele acte legislative sunt adoptate având în vedere această declarație și dacă statul s-ar fi aflat într-o situație normală, atunci, probabil, nu ar fi fost necesare asemenea acte. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Alexandru Slusari. Foto: stiripozitive.eu

Totodată, politicianul spune că instituțiile statului vor fi considerate pe deplin libere atunci când în cadrul lor vor fi numiți angajați în baza legii, când vor fi organizate concursuri adevărate și când acești oameni vor servi cetățenii Republicii Moldova, dar nu un anumit clan sau vreun partid politic. „Pentru mine un moment important este ca oamenii care s-au aflat în funcții nu doar să demisioneze și să primească compensații”, spune Alexadru Slusari, dând de înțeles că aceștia trebuie și să fie trași la răspundere.

„Mă întreb de ce frânează soluționarea problemei uzurpării puterii în cazul Curții Constituționale?. Acești șase judecători și-au anulat deciziile, au demisionat, există verdictul Comisiei de la Veneția. Aceste decizii au servit motiv pentru ulterioarele acțiuni: protestatari la instituții, refuzul de a preda puterea, presiuni, mitinguri, curcani, tot ce am văzut a avut drept punct de pornire deciziile CC. Eu, ca cetățean și deputat, am o întrebare – de ce împotriva acestor șase judecători nu au fost intentate procese penale? De ce ei sunt la libertate?”, se întreabă vicepreședintele Parlamentului.

Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova a fost adoptată de noul Parlament pe data de 8 iunie.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

1 răspuns

  1. Bai Slusar, nu bodogani. Ia mai bine si publica raportul Kroll 2 in intregime asa cum si ai promis.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.