Termenul de activitate comercială în bază de patentă va fi extins

Termenul activităţilor de comerţ mic în baza patentei de întreprinzător va fi prelungit până pe 31 decembrie 2022. Prevederile în acest sens au fost votate vineri de Legislativ în prima lectură.

diez.md

Iniţiativa îi aparţine vicepreşedintelui Parlamentului, Alexandru Slusari. Potrivit proiectului, activităţile în bază de patentă vor fi permise în cadrul pieţelor comerciale, precum şi în locurile autorizate de administraţia publică locală.

„În câţiva ani, dacă vom avea economia bine dezvoltată, cu locuri de muncă, cu pensii mai decente pentru oamenii în etate, noi o să putem rezolva problema pentru mai mulţi oameni şi nu o să avem nevoie de aceste patente. Dar la ora actuală, marea majoritate a acestor oameni nu sunt gata să treacă pe acest gen de activitate. Menţionez încă odată, dacă să comparăm veniturile pentru buget, bugetul nu pierde nimic lăsând patenta de întreprinzător pentru o anumită perioadă”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreşedintele Parlamentului.

Modificările se referă la comerţul cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în gherete, pavilioane şi din autovehicule. Documentul urmează a fi adoptat şi în lectura a doua de Parlament şi va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Conform datelor statistice, în prezent sunt valabile peste nouă mii de patente de întreprinzător în comerţul cu amănuntul.

trm.mdCategorii:Economie

Etichete:, ,

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.