Maia Sandu și Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere cu noul președinte al Parlamentului European

Ultimele evoluții în dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și prioritățile politicii interne și externe a țării noastre au reprezentat principalele subiecte abordate la întrevederea comună a prim-ministrului Maia Sandu și a președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli.

gov.md

În cadrul discuției, premierul Maia Sandu a subliniat prioritățile actualului Guvern: promovarea oamenilor onești în funcțiile-cheie din sistemul executiv, lupta împotriva corupției, reformarea sistemului de drept, dar și investigarea fraudei bancare, asigurarea independenței justiției și mass-mediei, care să garanteze consolidarea Republicii Moldova drept un stat democratic și un partener de încredere. Maia Sandu a menționat că aceste obiectivele vor reconstrui încrederea cetățenilor în Republica Moldova și vor stimula cooperarea dintre Moldova și UE. De asemenea, prim-ministrul a accentuat necesitatea revenirii la sistemul electoral proporțional și organizarea unor alegeri locale libere și corecte în toamnă.

„Schimbările pe care le-am inițiat trebuie să asigure crearea unor instituții democratice în Republica Moldova, așa încât acest proces să fie ireversibil, precum și ridicarea nivelului de trai al tuturor cetățenilor noștri și asigurarea condițiilor necesare pentru ca cetățenii din diasporă să-și dorească să vină acasă”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, prim-ministrul l-a felicitat pe David-Maria Sassoli cu ocazia învestirii în funcția de președinte al Parlamentului European. În context, Maia Sandu a reiterat importanța cooperării strânse cu Parlamentul European și Comisia European pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova și asigurarea unui proces ireversibil de democratizare a țării noastre.

La rândul său, președintele Parlamentului European a confirmat sprijinul UE pentru ca Republica Moldova să implementeze cu succes agenda europeană asumată. „Trebuie să demonstrați că aveți un sistem politic pluralist și acesta va fi primul act al credibilității dumneavoastră.”, a adăugat președintele Sassoli.

La finalul întrunirii, premierul Maia Sandu a lansat o invitație la Chișinău către președintele Parlamentului European, pe care David-Maria Sassoli a acceptat-o, spunând că va vizita Republica Moldova în curând.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Iar cu cersitul.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.