Dodon: Cel mai probabil, Ion Ceban va fi candidatul PSRM la Primăria Chișinău

Din partea socialiștilor, cel mai probabil, Ion Ceban va fi candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău în cadrul alegerilor locale generale. Anunțul l-a făcut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, liderul informal al PSRM, în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, la Radio Moldova, transmite IPN.

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Potrivit lui Igor Dodon, Ion Ceban cunoaște foarte bine problemele capitalei, fiindcă în ultimii patru ani a activat în cadrul Consiliului municipal Chișinău.

Șeful statului afirmă că, imediat după alegri, cel care va câștiga trebuie să creeze o majoritate în CMC „pentru a evita bătăliile dintre primar și consilieri, care au fost în toți anii”.

Igor Dodon spune că funcțiile de viceprimari ar trebui să fie propuse de contracandidatul primarului. Spre exemplu, dacă va câștiga Ion Ceban, acesta va înainta propuneri celor de dreapta să propună viceprimarii. Dacă va câștiga cineva de pe dreapta, va înainta propunerea socialiștilor. „O astfel de abordare va fi benefică pentru toți”, a spus președintele.

La începutul săptămânii, premierul Maia Sandu, copreședintă a Blocului politic ACUM, a spus că Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr vor avea un candidat comun la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Deocamdată nu a fost luat decizia finală cine este acest candidat.

Alegerile locale generale se vor desfășura pe 20 octombrie.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.