VIDEO. Reținuți pentru contrabandă cu țigări din Transnistria în UE

Ofițerii Direcției investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Principal, au deconspirat o grupare specializată în comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de acciz şi contrabandă săvârșite în proporții deosebit de mari.

politia.md

Activitatea infracțională a grupului a fost documentată începând cu luna iunie 2019.

În urma măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că, membrii grupării, patru persoane, cu vârsta cuprinsă între 22 și 43 de ani, locuitori al mun.Chişinău, își desfășurau activitatea ilegală în locuri special amenajate pe teritoriul capitalei, precum și în alte localități ale țării.

Membrii grupului având intenția obținerii unui profit personal, prin trecerea peste frontiera vamală a Republicii Moldova a mărfurilor prin contrabandă, în comun acord cu reprezentanții diferitor companii care au ca gen de activitate producerea și realizarea tutunului fermentat și articolelor de tutungerie, îndeosebi companiile aflate în regiunea Transnistreană, procurau produse de tutungerie pe care săptămânal introduceau fraudulos din reg.Transnistreană în Republica Moldova, loturi de țigarete de import fără timbre de acciz.

Ulterior, produsele de tutungerie fiind depozitate în raza mun.Chișinău erau repartizate persoanelor care le transportă prin contrabandă în România și țările UE.

În urma acțiunilor speciale de investigații, la 17 iulie 2019, polițiștii au descins la două adrese în mun. Chișinău, astfel, suspecții fiind reținuți în flagrant.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 1.100.000 de țigarete (110 cutii) de marca „Ashima Slims” fără timbre de acciz. Prejudiciul cauzat se cifrează la 1.375.000 de lei.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 8 ani.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.