Fondator PDM: Partidul Democrat trebuie să dispară

Deși este unul dintre fondatorii Partidului Democrat din Moldova, ex-premierul Ion Sturza este de părere că PDM trebuie să dispară. În opinia lui, la Congresul extraordinar care este anunțat pentru data de 7 septembrie formațiunea trebuie să fie dizolvată. Despre aceasta a declarat fostul șef al Guvernului la emisiunea „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Ion Sturza. Foto: fb.com/i.sturza

„Să se dizolve de bunăvoie, altfel, Parlamentul trebuie să găsească argumente legale și constituționale să-l declare în afara legii. După ceea ce s-a întâmplat cu acest partid, această grupare care a acumulat atâta ură în societatea noastră trebuie să dispară din societatea noastră”, a afirmat Ion Sturza.

În opinia lui, nu ar putea fi exclusă totalmente o posibilă resetare a actualei majorități parlamentare și formarea uneia dintre PSRM și PDM, chiar dacă actuala coaliție a fost agreată de partenerii din Est. „Domnul Kozak (n.r. Dmitri Kozak, vicepremier rus) știe foarte bine care au fost condițiile puse de Partidul Democrat în aceste negocieri, insistența cu care Plahotniuc se autopropunea în calitate de prim-ministru sau această mișcare în doi pași cu Candu președintele Parlamentului”, a afirmat ex-premierul.

Ion Sturza afirmă că, în afară de 2-3 lideri, majoritatea din PDM este profund demoralizată, nu vrea să se asocieze cu „regimul criminal”. În opinia lui, doar câțiva din PDM au plecat din țară, ceilalți au rămas și sunt pasibili de urmărire penală.

„Uzurparea puterii în stat a avut loc. Au fost semnate decrete, au fost organizate batalioane de apărare a instituțiilor statului în condițiile în care aveam Parlament, o coaliție și un Guvern legal. Acestea nu-s lucruri de glumă”, consideră fostul politician.

Pentru 7 septembrie este programat Congresul extraordinar al Partidului Democrat la care, susțin liderii PDM, va avea loc o restructurare a formațiunii și va fi aleasă noua conducere.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.