Transferurile bănești în Transnistria au crescut

Transferurile internaţionale ale persoanelor fizice în Transnistria prin intermediul sistemelor electronice fără deschiderea unui cont bancar au constituit în primul semestru echivalentul a $48,39 mil., fiind cu $3,28 mil. (7,3%) mai mult decât în anul 2018.

Foto: bancibancomate.ro

Potrivit Infotag cu referire la datele Băncii Centrale Transnistrene (BCT), pe piaţa transnistreană a transferurilor băneşti, serviciile sunt oferite de şase sisteme internaţionale, printre care cel mai solicitat a fost „Zolotaia Korona”. Transferurile efectuate cu ajutorul acesteia au însumat $22,64 mil. sau aproape jumătate din volumul total. Apoi urmează sistemele „Western Union” cu o pondere de 22,5%, „Contact” – 12%, „Unistream” – 10,8%, „MoneyGram” – 7,7% şi „Blizko” – 0,1%.

După aria geografică, cele mai multe transferuri în prima jumătate a anului provin din ţările CSI – $32,23 mil. sau 66,6% din volumul total. Dintre ţări, lider incontestabil este Rusia, care deţine o pondere de 62,8%, deşi aceasta s-a redus într-un an cu 3,5 p.p. Pe locul doi se află transferurile din Israel – 8,3%, urmate de transferurile din SUA – 4,9%, Italia şi Germania – câte 3,2%.

În structura valutară a transferurilor domină dolarul american, cu o pondere de 55% (-5,6 p.p.), urmate de transferurile în ruble ruseşti – 27,7% (+2,1 p.p.) şi în euro – 17,3% (+3,6p.p.).

În primul semestru, locuitorii regiunii transnistrene au expediat în străinătate prin sistemele electronice de transferuri mijloace băneşti în sumă de $14,21 mil., aceasta fiind cu 3,1% mai mult decât în 2018.

Cele mai multe transferuri din Transnistria au fost expediate în Rusia – $8,06 mil. sau 56,7% din volumul total. Apoi urmează Ucraina cu o pondere de 15,4%, SUA – 11,4%, Turcia – 3,8%.

În Transnistria locuiesc aproximativ 470 de mii de persoane, iar o treime dintre acestea muncesc peste hotare, mai ales în Rusia, căci jumătate dintre locuitorii regiunii deţin cetăţenie rusă.Categorii:Transnistria

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.